Baranya Paktum - Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap

Ingyenes informatikai képzés indul álláskeresőknek és karrierváltóknak

Álláskeresők és karrierváltás előtt állók számára kínál ingyenes, alapszintű programozó kurzust a HTTP (Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda) Alapítvány. A virtuális nyári tábor résztvevői teljesen kezdőként is első saját weboldaluk önálló létrehozásáig juthatnak el.
Ingyenes informatikai képzés indul álláskeresőknek és karrierváltóknak

Álláskeresők és karrierváltás előtt állók számára kínál ingyenes, alapszintű programozó kurzust a HTTP (Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda) Alapítvány.  A virtuális nyári tábor résztvevői teljesen kezdőként is első saját weboldaluk önálló létrehozásáig juthatnak el.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint az ingyenes képzés, az Újratervezés program, amelyet a közeljövőben újabb ütemmel folytatják. Az elhelyezkedők segítése mellett még jobb teljesítményre ösztönözik a magyar gazdaság egyik húzóágazatát, amelyben a vírusválság idején is bővült a foglalkoztatás.
A digitalizáció során egyre több olyan munkahely jön létre, ahol elvárás a legalább alapszintű programozói, kódolói tudás. Mivel sokan szeretnének elhelyezkedni ilyen területen, az alapítvány hídszerepet tölthet be a vállalati partnerek, képzőintézmények és a munkavállalók között. A Green Fox Academy és a Microsoft Magyarország közreműködésével induló ingyenes kurzus az első lépések megtételében nyújt segítséget az álláskeresőknek és karrierváltóknak.

Cél a potenciális munkavállalók digitális készségeinek fejlesztése, hiszen képzett szakemberek nélkül a szervezetek nem tudják kihasználni a digitalizációban rejlő előnyöket. A HTTP Alapítvány programja kiváló belépési pontot jelenthet az IKT-szektorba.

A MyFirstApp Coding Camp nyári tábor tananyagának összeállításával az volt a cél, hogy minél több ember számára tegyék elérhetővé az alapszintű programozási ismereteket. A kurzus módszertana a gyakorlatra fókuszál, frontális oktatás helyett pedig mentorálnak. A táborról a https://myfirstapp.greenfox.academy oldalon érhetők el részletes információk.

Az ITM, az IVSZ - Szövetség a Digitális Gazdaságért és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség megbízásából készült felmérés szerint két év múlva akár 26 ezer betöltetlen álláshely állhat nyitva az IT-szakemberek előtt a hazai gazdaságban. Az elemzés szerint a digitalizáció és az innovatív technológiai fejlesztések ma már gyakorlatilag minden ágazatban elengedhetetlenné váltak. Megfelelő szakmai utánpótlás nélkül a digitális gazdaság nem teljesítheti be a benne rejlő lehetőségeket - közölte az ITM.

 




További hírek