Baranya Paktum - Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap

Hírek

Gazdaságvédelmi Akcióterv: már elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás

A Gazdaságvédelmi Akcióterv kiemelt célja a munkahelyek védelme, helyreállítása és újak teremtése, a vállalkozások mától pályázhatnak a munkahelyvédelmi bértámogatásra. A program a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került munkaadóknál segíti akár több százezer munkahely megőrzését.
Tovább

A felnőttképzést érintő járvány miatti intézkedések

Felnőttképzési intézmények számára képzéseik folytatásával, vizsgák szervezésével kapcsolatban a járvány idejére jogszabályváltozás lépett hatályba.
Tovább

Miként érintheti Pécset a járványt követő recesszió?

Hogyan hat a karantén Pécs turizmusára és mit jelent ez a város költségvetésének? Mit eredményezhet Baranya megye székhelyén a koronavírus-krízis a foglalkoztatásban? Dr. Barkóczi Csaba közgazdász- menedzser gyorselemzése.
Tovább

Távkorrepetálást indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

„Távkorrepetálást indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a karitatív szervezet munkatársai a tanulásban segítségre szoruló gyermekeket kötik össze a segítségüket felajánló fiatalokkal. A jelentkezőket zárt videókapcsolaton kötik össze a https://korrepetalas.maltai.hu oldalon keresztül.
Tovább

Maszkokat gyártanak a megváltozott munkaképességűek

Akár napi 30 ezer maszk is elkészülhet egészségügyi alapanyagból!
Tovább

Muszáj nyitni a részmunkaidő és a távmunka irányába

Egyre inkább korlátokba ütközik a munkaerőpiac bővülése. A cégek részéről elengedhetetlen a szemléletváltás és a nyitás a részmunkaidős foglalkoztatás, valamint a távmunka irányába, emellett a csökkent munkaképességűek helyét is meg kell találni a rendszerben, és fokozni kell a mobilitást. Ezt mutatják a legfrissebb KSH-adatok.
Tovább

Egyre több a munkanélküli fiatal

A KSH legutóbbi adatközlése szerint a 15-24 éves munkanélküliek száma tavaly szeptember-novemberben 8300 fővel nőtt 2018 azonos időszakához képest, ami esetükben 13,2 százalékos munkanélküliségi rátát jelent.
Tovább

Megnőhet a nyitottság az atipikus foglalkoztatási formák felé

Az idei év jellemző változása lehet az atipikus foglalkoztatási formák – például részmunkaidős állások, projektalapú munkák, távmunka lehetősége – terjedése.
Tovább

Mutasd a szakmád!

A „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkóztatásáért 2020” című a TOP-5.1.1-15-BA1-2016-00001 Európai Uniós forrásból megvalósuló projekt keretein belül szakmabemutató- és szakmanépszerűsítő kisfilm készítő versenyt hirdetett középiskolás, szakmát tanuló diákok részére baranyai székhelyű vállalatok bevonásával.
Tovább

Évzáró Paktum konferencia

2019. december 3-án harmadik alkalommal találkoztak a Baranya Paktum meghívására a foglalkoztatás erősítésében együttműködő szakemberek és vezetők.
Tovább

Baranya Paktum Konferencia

A Baranya Megyei Önkormányzat, mint a TOP-5.1.1-15-BA1-2016-00001 kódszámú „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” című projekt konzorciumi vezetője, a projekt keretében konferenciát rendez annak érdekében, hogy a megvalósításban résztvevők, a célcsoport érdekében feladatokat ellátók, valamint a potenciális foglalkoztatók szakmai eszmecserét folytathassanak a Paktum projektek sikeres megvalósítása érdekében.
Tovább

A kormány kkv-stratégiája , ami felpörgeti a magyar gazdaságot

Az új stratégia egy sorvezetőként szolgál a kormány számára. Három kulcsszót emelt ki György László, az ITM államtitkár: zöld, high-tech, magyar
Tovább

Megújult az OKJ - Új szakmai képzési rendszer 2020-tól

Átalakítják a szakképzés rendszerét, amelynek keretében a 2020/2021-es tanévtől a szakgimnáziumi és szakközépiskolai forma is megszűnik. A szakmát tanulók sokkal átláthatóbb és egyértelműbb képesítések közül választhatnak a jövőben az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) átalakításával. Az iskolai rendszerű képzésben 174 szakma áll a diákok rendelkezésére. A következő tanévtől átnevezik a szakgimnáziumokat és a szakközépiskolákat.
Tovább

Elindult „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2019” pályázat!

Elindult „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2019” pályázat! A pályázat kiírását az OFA Nonprofit Kft. az Országos Humánmenedzsment Egyesület XXIX. Országos HR konferenciáján és kiállításán jelentette be 2019. május 31-én, Siófokon.
Tovább