Baranya Paktum - Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap

Szakmai utánpótlás a középfokú oktatásból

A találkozó célja, hogy a klasztert alkotó 27 gépipari vállalat igényeit első kézből ismerhesse meg az oktató intézmény, valamint azonosításra kerüljenek azok a területek, melyek fejlesztésében a klasztertagok is szerepet tudnak vállalni.

Pécsi SZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumában tartotta március havi ülését a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter. A helyszínválasztás nem véletlen, a klaszter fórumán az iskolában folyó oktatási tevékenységet, műhelyeket, laborokat tekintették meg a résztvevő cégek képviselői annak érdekében, hogy a cégek és szakgimnázium közötti együttműködési területeket azonosítsák.

Az iskola hagyományos szakmái a gépipari és villamos, illetve az informatikai képzések. A munkaerő-piacon a gyengeáramú szakemberek mellett jelentősebb igény van az erősáramú technikusok képzésre is, melyet az iskola újból elindít.

Az találkozón bemutatkozott a Baranya Paktum. Dr. Kovács Katalin, a program szakmai vezetője ismertette a cégek számára elérhető munkaerő utánpótlást segítő támogatási lehetőségeket. Körvonalazta a képzésfejlesztési együttműködés további lehetőségeit.

A találkozó célja, hogy a klasztert alkotó 27 gépipari vállalat igényeit első kézből ismerhesse meg az oktató intézmény, valamint azonosításra kerüljenek azok a területek, melyek fejlesztésében a klasztertagok is szerepet tudnak vállalni. Szükség lenne például a nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező céges szakemberek és mesterek oktatásban való részvételére, oktatási eszközök és a tananyagok fejlesztésére, vagy éppen a közös érdekérvényesítésre, mind megyei, mind pedig országos szinten.

 




További hírek