Baranya Paktum - Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap

Maszkokat gyártanak a megváltozott munkaképességűek

Akár napi 30 ezer maszk is elkészülhet egészségügyi alapanyagból!
Maszkokat gyártanak a megváltozott munkaképességűek

 

Mivel az idősek a koronavírus által leginkább veszélyeztetettek, ezért első sorban az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak szeretnék eljuttatni azokat a maszkokat, amelyeket a megváltozott munkaképességűek gyártanak a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE cégcsoportnál – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, péntek délelőtti sajtótájékoztatóján, a KÉZMŰ budapesti üzemében.

A politikus arról beszélt, egy olyan különleges élethelyzetben, mint most, az országnak arra kell törekednie, hogy minél inkább önellátó tudjon lenni a védekezéshez szükséges eszközök biztosításában is.

Az államtitkár hangsúlyozta, normális esetben a megváltozott munkaképességű embereket támogatja a társadalom, de most ők azok, akik munkájukkal segítséget nyújtanak, amikor egészségügyi maszkokat gyártva hozzájárulnak a járvány megfékezéséhez.

Csizi Péter, a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE ügyvezető igazgatója beszámolt róla, hogy összesen napi 30 ezer maszk gyártására van kapacitásuk és csak a megfelelő anyagok beszerzésén múlik, hogy el is készüljön a maximális darabszám. Mint mondta: háromezer méternyi egészségügyben használt pamutból, száz fő bevonásával, négy üzemben kezdték el a gyártást, és szükség esetén, akár rendkívüli munkarendben is dolgozva fogják készíteni a maszkokat.

(Forrás: Magyar Nemzet online, 2020. március 20.)




További hírek