Baranya Paktum - Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap

Évzáró Paktum konferencia

2019. december 3-án harmadik alkalommal találkoztak a Baranya Paktum meghívására a foglalkoztatás erősítésében együttműködő szakemberek és vezetők.
Évzáró Paktum konferencia

A Baranya Megyei Önkormányzat által vezetett konzorcium látja el a „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” című TOP-5.1.1-15-BA1-2016-00001 kódszámú projekt megvalósításával kapcsolatos szakmai feladatokat, melynek keretében a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű személyek közül mintegy 2000 fő kaphat segítséget munkába álláshoz és a foglalkoztatásba való tartós integrálódáshoz.

Dr. Őri László Szabolcs, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökének megnyitója után a találkozó első részében a Baranya Megyei Önkormányzat és Baranya Megyei Kormányhivatal vezetői számoltak be az elért eredményekről.

A projekt 2019. novemberéig a bevont munkavállalók, 1251 fő  több, mint 700 vállalkozásnál kerültek elhelyezésre! A támogatott személyek lakóhely szerint a megye 170 települését érintik. A foglalkoztatás támogatásán felül mintegy 90 induló vállalkozást segített a projekt az indulásban.

A fenti adatok jól mutatják, hogy jelentős vállalkozói körnek sikerült a projekt kapcsán segíteni a foglalkoztatásban.

A rendezvény második felében szakértői tájékoztatást hallhattak a résztvevők az OKJ változás hatásáról a felnőttképzésre, így a pályázatokkal kapcsolatos képzésekre, majd a generációváltás okozta problémákról a munkahelyi környezetben és a vállalkozások vezetésében. A záró előadás témája szintén a munkahelyekkel foglalkozott, azzal, milyen hatásai vannak a vezetői viselkedésnek.
További hírek