Baranya Paktum - Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap

Elnöki köszöntő

Elnöki köszöntő

Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntöm Önt a Baranya Megyei Közgyűlés elnökeként. Örömmel jelenthetem be, hogy számos eredményt és sikert ért el az a projekt, mely négy évvel ezelőtt, 2016-ban kezdődött el, és most a harmadik harmadába lépett. Számos álláskeresőnek adott lehetőséget, és nyújtott támogatást.
AHOGYAN MINDIG, úgy most is kiemelten fontos témakör a megye foglalkoztatásának növelése, új munkalehetőségek teremtése, illetve a hátrányos helyzetű rétegek felzárkóztatása. A „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” projektnek is ez a célja, hogy esélyt adjon azoknak, akik tartós munkanélküliek, akik számára nehézkes a munkába járás, illetve azoknak is, akik eddig nem tudtak, vagy mertek vállalkozóvá válni, és elhinni azt, hogy számukra is van esély. Önmaguk foglalkoztatójának lenni az egyik legnagyobb lehetőség és kihívás is egyben, ahol nem elég a projekt támogatása, hanem az újdonsült vállalkozó munkája, kitartása is szükséges ahhoz, hogy valaki hosszú távon sikeressé válhasson. Ugyanez érvényes azon munkavállalókra, akik a projekt segítségével egy cégnél, munkáltatónál dolgozhatnak, tapasztalatot szerezhetnek, hiszen esélyük van a továbbfoglalkoztatásra, illetve később egy olyan vállalkozásnál elhelyezkedni, ahol örömmel dolgozhatnak majd.
De nem csak ebben segít ez a projekt, igyekszik irányt mutatni, célokat adni, rávezetni a régóta munkanélküliséggel küzdő rétegeket arra, hogy fontos, megbecsült szereplői és részesei lehetnek a munkaerő-piacnak.
Mintegy 2,7 milliárd forint támogatással hatalmas impulzust és lendületet kapott a térség munkaerőpiaci szempontból, ahogyan a hátrányos helyzetű rétegek, és a foglalkoztatók egyaránt. Ehhez kapcsolódóan az elmúlt négy évben nagyon sok háttérmunkát végeztek a megye kormányhivatalának dolgozói.
Folyamatos kapcsolatot tartottak a leendő munkavállalókkal, munkaadókkal. A Baranya Megyei Önkormányzat ehhez kapcsolódóan rendezvényeket, programokat szervezett, továbbá olyan szakmai anyagok készültek el, melyek az elmúlt években szerzett tapasztalatok, felmérések, statisztikák alapján jövőbeni intézkedéseket, projekteket hivatottak segíteni.
Örömmel támogatom és segítem munkatársaimmal a „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” projekt sikerességét.
Köszönöm, hogy időt szakítanak arra, hogy kiadványunkat elolvassák, és érdeklődést mutatnak a projekt, illetve a munkánk iránt!

 

Tisztelettel és üdvözlettel:
dr. Őri László
Baranya Megyei Önkormányzat és a projekt konzorciumának elnöke

 


Megosztás Facebookon